Bronze per Cascalló i debut nacional per Guirado

Les proves combinades no són pas una especialitat senzilla. Si ja és difícil intentar aconseguir marca personal en una prova individual, fer-ho durant dos dies en un bon grapat de curses, llançaments i salts és d’allò més complex. A l’Arnau Guirado i a l’Èlia Cascalló però, no només els agrada sinó que a més ho fan a un nivell sensacional.

L’Arnau Guirado va debutar per primer cop a uns campionats d’Espanya i ho va fer a una pista amb una gran tradició atlètica, a Vallehermoso, Madrid. A les pistes situades a la capital de la nació Guirado va participar a la triatló C del campionat d’Espanya sub14.

Dissabte 8 al matí va començar amb uns espectaculars 13.58″ als 80m tanques on, tot i el vent en contra, va quedar-se ben a prop del seu millor registre. A la tarda va prendre part en el salt de llargada, una de les seves proves preferides, on va acabar un concurs marcat per la regularitat amb un millor salt de 4.96m. Finalment, el diumenge dia 9 va participar al salt d’alçada, on va arribar fins als 1.47m. La seva puntuació final va ser de 1.209 punts que li van donar la 15ena posició global. Una actuació que, més enllà dels resultats, recordarà sempre per ser el seu debut en uns campionats d’Espanya on només dos atletes del MAC han participat a la seva història.

Ben lluny de Madrid, a Manresa, tenia lloc el campionat de Catalunya de proves combinades. L’Èlia Cascalló arribava després d’aconseguir dues medalles d’argent a la pista coberta i de quedar-se a prop de la mínima pels campionats d’Espanya sub23 tot just feia unes setmanes.

L’Èlia va començar l’heptatló amb una marca personal als 100m tanques gràcies a un temps de 16.68″. Tot seguit al salt d’alçada, una de les proves on més destaca a nivell individual, va sumar bons punts gràcies a un millor salt de 1.57m. A continuació va arribar fins als 8.08m al llançament de pes, una prova on té un gran marge de millora en el futur. Per finalitzar el primer dia de l’heptatló va fer un registre de 23.24″ als 200m, ben a prop del seu rècord personal.

El diumenge dia 9 va ser un dia històric per ella ja que va fer 3/3 marques personals possibles. En primer lloc, al salt de llargada va volar fins als 5.45m un registre que a més de marca personal, suposa mínima de repesca pels campionats d’Espanya. Seguint aquesta bona dinàmica va mostrar una gran regularitat al llançament de javelina on va arribar fins a uns bons 26.92m, una nova marca personal. Tot i els grans resultats, l’Èlia anava 4ta a la classificació absoluta i necessitava fer un gran 800 per tractar d’arribar al bronze. Cascalló va saber donar la seva millor versió quan més ho necessitava i va acabar guanyant la prova amb un temps de 2:19.72 marca personal i marca mínima de repesca pels campionats d’Espanya!

Amb un total de 4446 punts l’Èlia va aconseguir una nova marca personal i rècord del club a l’heptatló i pel camí va guanyar la medalla de bronze en categoria sub23 i un altre bronze en categoria absoluta.

Des del club volem felicitar a l’Arnau i a l’Èlia per aquestes dues grans actuacions individuals que ens omplen d’orgull a tota la família del Martorell Atlètic.

Loading