Castellar del Vallès acull la prèvia sub14

El passat diumenge 2 de juny va tenir lloc la jornada prèvia del campionat de Catalunya sub14 a les pistes de Castellar del Vallès. El MAC va anar amb una gran representació, tant masculina com femenina, que buscava el passi per la final del proper dia 15 i 16 a Vilanova i la Geltrú.

El matí començava amb dos bitllets per la final de la mà de la Basma Mbitel als 3000m llisos on en una cursa ben plantejada va fer un temps de 12:38.75 que li donaven la 9º posició a la seva sèrie. D’altra banda en Jon Grillo feia 8è al salt de llargada fruit d’un concurs marcat per la regularitat a les marques. Amb un millor salt de 4.75m es va quedar a només 6cm de la seva marca personal.

Doble participació per la María García als llançaments. En primer lloc, al llançament de disc, va fer una marca personal de 15.32m per aconseguir la 23º posició. Minuts després no només tornava a fer marca personal al llançament de pes, sinó que ho feia per més de mig metre! Finalment va acabar en la 15º posició amb un millor registre de 6.91m.

A mig matí la Iraia Flores participava al salt de llargada aconseguint una meritòria 19º posició gràcies a un millor salt de 4.15m. Tanca doncs una temporada on ha fet un gran salt de qualitat.

L’Eneko Saenz va apostar per les dues proves de tanques, els 80 i els 220. Al matí, en els 220m tanques va finalitzar en 7è lloc a la seva sèrie amb un temps de 37.17″

El matí va acabar amb la prova reina de la velocitat, els 80m llisos. En categoria masculina en Yago Gómez va fer un temps de 11.79″ que li va donar el 6è lloc a la seva sèrie. D’altra banda als 80m femenins la Noa López va tornar a fer una gran cursa aconseguint el bitllet per la final amb un registre de 10.90″ la seva segona millor marca de sempre!

La tarda va ser igual d’intensa amb un munt de proves encara per disputar.

L’Eneko Saenz y l’Hugo Gómez participaven als 80m tanques aconseguint uns temps de 15.22″ i 16.76″ respectivament. Amb aquest registre l’Eneko no només feia marca personal sinó que també aconseguia classificar-se per la final! L’Hugo per la seva banda debutava en una jornada prèvia per primer cop i va sumar una experiència que de ben segur el farà crèixer.

Al salt d’alçada la protagonista era la Berta Pedrico que tot i tenir les millors sensacions a la cursa va fer tot el que va poder aconseguint un millor salt de 1.29m. Els darrers mesos han estat plens de marques personals per la Berta i des del club estem segurs que la competició d’avui només farà que torni amb més ganes encara la propera temporada.

La Noa López tornava a disputar una nova cursa de velocitat, els 150m llisos. Un cop més, tot i el vent en contra, aconseguia la millor marca de la temporada amb uns fantàstics 20.59″ que suposaven la 9º posició global i, per tant, una nova presència a les finals.

Als 3000m  marxa, amb l’Ian Martín ja classificat directament per la final, vam comptar amb la presència de la Bruna Lozano, una atleta que ja sap el que és aconseguir una medalla marxant a Castellar ara fa dos anys. En una gran cursa la Bruna va obtenir el passi per la final gràcies a una marca de 18:13.2 que li donaven la 6ena posició global.

Per acabar la prèvia el MAC va tenir una triple presència al triple salt on en Daniel Castillo, en Jon Grillo i l’Arnau Guirado van donar-ho tot des de l’inici. Per començar en Daniel aconseguia marca personal fins en dos ocasions acabant el concurs amb uns notables 9.22m. En 5ena posició va acabar en Jon Grillo amb un millor intent de 10.61m que li donaven el bitllet per les finals. A la final de Vilanova l’acompanyarà l’Arnau Guirado que no només va fer 2º al concurs de triple salt sinó que, amb una marca de 10.84m, va igualar el rècord del club sub14 en triple salt! Una tarda molt exitosa per Guirado que a més ha classificat directament al salt d’alçada fruit d’encapçalar el ranking.

Després d’una jornada plena de màgia, il·lusió i ganes d’aconseguir marques personals, els sub14 s’acomiaden fins el dia 15 i 16 on, en jornada matinal, disputaran la final de Catalunya a la localitat de Vilanova i la Geltrú.

Resultats de la prèvia sub14: https://fcatletisme.cat/wp-content/uploads/2024/06/resultat-20240602-catsub14previacastellar.pdf

Loading