Achouitar brilla als obstacles, Martínez i Solé a la final

Cambrils va ser la seu de la jornada prèvia del campionat de Catalunya sub16 el passat dissabte 22 de juny. El MAC arribava amb una forta participació de fins a 10 atletes que ens indica el bon estat de salut del club. En una jornada marcada per la forta calor els nostres atletes van donar-ho tot amb la il·lusió que els caracteritza.

En Jan Morales, atleta de primer any en la categoria, va fer una doble participació, en primer lloc, als 100m, va fer una bona cursa finalitzant amb un temps de 12.50″ a tocar de la seva marca personal. A la tarda va prendre part als 300m on va obtenir un registre de 41.68″. Estem segurs que el jove velocista millorarà aquests registres la propera temporada.

La Júlia Naranjo, atleta que porta només 7 mesos fent atletisme, va aconseguir la segona posició a la seva semifinal dels 100m amb una marca de 13.79″. Instants després participava als 300m tanques, una prova realment exigent on va aconseguir un registre de 52.94″.

L’Abril Muñoz, atleta del 2010, va fer una fantàstica cursa als 1500m obstacles. En una prova on va demostrar la seva millora al pas dels obstacles va rebaixar 14 segons la seva marca personal per acabar amb un temps final de 6:16.75. L’Abril ha començat l’atletisme enguany i ha demostrat ser una atleta amb una gran predisposició pel mig fons i fons.

L’Adam  Achouitar va fer una de les actuacions més brillants del campionat. Després d’una temporada on ha patit diverses lesions fruit del creixement, l’atleta martorellenc va guanyar la seva semifinal dels 1500m obstacles amb un temps de 5:02.67″ que li van donar la 13ena posició a només un lloc de classificar-se per la final. L’Adam va fer una cursa sensacional destacant per una gran lectura de la cursa on va saber gestionar el seu esforç i per atacar de manera fantàstica els obstacles i la ria. Amb aquests 5’02” aconsegueix no només una marca personal per més de 12 segons sinó que també millora en 11 segons el rècord del club!

La Laia Hernández va prendre part al concurs del llançament de pes. Es va mostrar regular per sobre dels 7m acabant el concurs amb un millor registre de 7.29m. Tot i acabar lluny de la seva marca personal cal destacar la gran evolució de la Laia que en categoria sub16 ha passat de llançar l’artefacte de 3kg de 5.92m fins a 8.63m una gran evolució que segur continuarà la propera temporada.

Al llançament de javelina vam comptar amb la presència de la Guiomar Coll una atleta capaç de llançar l’artefacte de 500 grams més enllà dels 27m. En un concurs amb un nivell altíssim, la Guiomar va finalitzar en 15ena posició amb un millor llançament de 22.50m que suposen millor marca de la temporada.

Al salt d’alçada va participar la Carlota Puig, atleta encara de primer any però amb diversos rècords del club. La jove atleta martorellenca va finalitzar en 15ena posició amb un millor salt de 1.39m i va tenir ben a prop el 1.43 que suposava el bitllet per la final.

En Biel Martínez, també de primer any, va fer una bona cursa als 600m on, tot i veure’s tancat en alguns instants de la cursa, va saber patir per arribar en 9ena posició a la seva sèrie i aconseguir el 12è lloc a la classificació general amb 1:33.02 que li donen el passi a la final. A la tarda va prendre part al triple salt, un concurs amb molt nivell on va anar de menys a més aconseguint una millor marca de 11.23m que li van donar la 10ena posició i, de nou, un lloc a la final.

Per finalitzar la participació del MAC cal destacar l’actuació d’en Guillem Solé al salt de llargada. Solé, que va patir un fort esquinç al turmell fa uns mesos, ha treballat moltíssim per intentar acomiadar la seva darrera temporada com a sub16 a on més li agrada, a al pista. En un concurs on es va mostrar molt regular per sobre dels 5.70m, va trencar la barrera dels 6m al seu cinquè intent i, en un darrer salt memorable va arribar fins als 6.22m que suposen una nova marca personal i un registre a només 3cm de la mínima oficial pels campionats d’Espanya. Gràcies a aquesta brillant actuació Guillem certifica el bitllet per la final del campionat de Catalunya que tindrà lloc el proper dissabte 29 de juny a Lleida.

Més enllà de les marques, des del club volem destacar l’esforç i les ganes que hi posen sempre els nostres atletes, una mostra d’allò que és important, intentar superar-se a un mateix.

A continuació els resultats del campionat: https://fcatletisme.cat/wp-content/uploads/2024/06/resultat-20240622-catsub16previacambrils.pdf

Loading