Inicia el circuit català de proves d’aire lliure

Aquest passat cap de setmana del 11 i 12 de maig ha tingut l’inici d’un nou format de competicions a l’aire lliure, el circuit Català. Arreu del territori s’organitzen competicions amb un caràcter més específic, uns de salts, altres de llançaments, migfons/fons i velocitat. Dissabte dia 11 va realitzar-se la primera jornada on es van aplegar a Gavà diferents jornades d’aquest circuit. La participació del MAC va ser diversa:

Pel que fa als llançaments vam estar representats d’allò més bé al llançament de pes. En Pau Cinto, que està en un gran estat de forma, va llançar l’artefacte de 6kg fins als 9.48m per iniciar la competició. D’altra banda, en clau femenina, la Júlia Miret s’estrenava aquest aire lliure amb un millor registre de 6.53m en la seva primera temporada dins del món dels llançaments.

L’Alicia García va mostrar una gran regularitat per sobre dels 7m al llançament de pes i va acabar amb una millor marca de 7.53m, ben a prop de la seva marca personal. García però, va tenir una brillant actuació al llançament de disc on va aconseguir superar en un metre el seu rècord personal i va llançar l’artefacte d’1kg fins als 24.28 metres.

Resultats del circuit de llançaments: https://fcatletisme.cat/wp-content/uploads/2024/05/resultat-20240511-circuitllancamentsgava.pdf

Quant als salts, cal destacar que la participació va ser limitada a només 12 participants des de la categoria sub18 fins a la categoria absoluta, aquest fet insòlit, va condicionar moltíssim la presència d’atletes d’arreu del territori. Malgrat les dificultats vam tenir una doble representació gràcies als sub18 Miquel Andreu i Martí Vidal, una parella que ens ha portat grans èxits els darrers anys.

En Miquel, que participava al salt de llargada, va tenir problemes a l’hora d’ajustar la batuda fruit del vent i finalment va acabar amb un millor registre de 5.88m. Per la seva banda en Martí Vidal va fer un concurs en progressió al triple salt i va acabar 9è a 4cm de la millora amb un millor salt de 12.21m. El pas de les categories de promoció a l’atletisme d’adults mai és fàcil però des del club estem segurs que amb constància i tenacitat aquests joves atletes ens donaran moltes sorpreses en el futur.

Resultats del circuit de salts: https://fcatletisme.cat/wp-content/uploads/2024/05/resultat-20240511-circuitsaltsgava.pdf

Finalment, cal destacar el nombrós paper de les noies del MAC al control de velocitat i tanques.

L’Ona Palau va fer un fantàstic temps en el seu debut als 100m tanques aturant el cronòmetre en 16.91″, malgrat que el fort vent a favor invalidava les marques va deixar grans sensacions que ens fan pensar que seguirà les passes de la millor tanquista de la història del club, la Cristina Cámara.

Als 100m la participació va seguir en la línia del que vam veure ara fa unes setmanes a Serrahima. La Soraya el Yaakoube va ser la més ràpida de les participants del MAC amb un gran temps de 13.38″, Noa Pérez amb 13.70″ i Aina Ferrer 13.73″ la van acompanyar a la prova de l’hectòmetre.

En la prova dels 200m la Inés Marquès va ser la protagonista amb un registre de 28.29″ seguida de prop pels 28.88″ de la Marina Granado i els 28.97″ de l’Aina Ferrer. La María Alañá i la Noa Pérez amb 29.01″ i 29.05″ respectivament van ser a punt de trencar la barrera dels 29 segons.

Un cop més des del club volem agrair el compromís i dedicació dels nostres atletes, famílies i cos tècnic que, dia a dia, s’esforcen per millorar i superar els seus propis límits. Seguiu així!

Resultats del circuit de velocitat i tanques: https://fcatletisme.cat/wp-content/uploads/2024/05/resultat-20240511-circuitvelocitatitanquesgava.pdf

Loading